صفحه اصلی::
اخبار و رویدادها::
مستندات و فرمها::
تسهیلات پایگاه ::
مدیریت امور دانش آموختگان::
::
پیوند با دانشگاه

نظر سنجی در خصوص وب سايت دانشکده

تور مجازی دانشگاه

..
:: تقدیر طرح دکتر رضا نوروزبیگی ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۹/۲۵ |
تقدیر طرح دکتر رضا نوروزبیگی در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

دکتر رضا نوروزبیگی در یک طرح آزمایشگاهی، ضایعات شیشه را به نانوذرات پرکاربرد کلوئیدی سیلیکا تبدیل کردند. نانوسیلیکا اخیراً کاربردهای زیادی در صنعت لاستیک، نساجی، عایق‌های حرارتی و کاغذ یافته است.
امروزه استفاده از انواع نانوذرات در صنایع مختلف در حال تبدیل شدن به امری رایج است. یکی از چالش‌های تولید نانوذرات، بحث هزینه بالای تولید آن‌هاست. ازاین‌رو پژوهشگران بسیاری به دنبال راهکارهایی برای کاهش هزینه‌های تولید نانوذرات هستند. استفاده از پیش ماده ارزان، یکی از رویکردها برای کاهش هزینه تولید نانومواد به‌شمار می‌رود. در این راستا، محققان دانشگاه علم و صنعت از ضایعات شیشه به‌عنوان یک پیش ماده ارزان‌قیمت برای تولید نانوسیلیکای کلوئیدی بهره برده‌اند.
 در تحقیقات اخیر کارایی نانوسیلیکا در افزایش خواص مکانیکی بتن و همچنین کاربرد آن در تولید پوشش‌های فوق آب‌گریز در صنعت نساجی به اثبات رسیده است. ازاین‌رو در این طرح تلاش شده است تا با استفاده از یک پیش ماده ارزان، یک ماده مورد نیاز صنعت را تولید کنند.
ضایعات شیشه یکی از زباله‌هایی است که دیر تجزیه شده و انباشت آن مشکلاتی را برای محیط‌ زیست ایجاد می‌کند. در این طرح با بهره‌گیری از ضایعات شیشه، نانوذراتی مفید تولید شده است  که می‌تواند کاربرد وسیعی در صنایع مختلف داشته باشد.
میانگین اندازه نانوذرات نانوسیلیکای کلوئیدی تولید‌شده 15 تا 27 نانومتر و پتانسیل زتای نانوذرات 43.6 میلی‌ولت اندازه‌گیری شده که بیانگر پایداری بالای کلوئید است. این تحقیق حاصل تلاش‌ دکتر رضا نوروزبیگی عضو هیأت علمی و زهرا اسدی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران است. نتایج این کار در مجله Ceramics International با ضریب تأثیر 3.057 (جلد 44، شماره 18، سال 2018، صفحات 22692 تا 22697) منتشر شده است.
دفعات مشاهده: 564 بار   |   دفعات چاپ: 42 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 54 queries by YEKTAWEB 3899